Var med på en rolig matlagningsvecka där du får lära dig mer om matlagning och bakning. Vi träffas mellan 9:00 – 14:30 under fem dagar. Vecka 26 är det för åldrarna 9-11 år och vecka 27, 12-14 år. Anmälan till Malin Broman, malin@malinbroman.se tel.nr 0730-791855.

Fokus ligger på att lära sig de viktigaste grunderna för att lättare gå vidare och utveckla din egen matlagning. Självfallet  kommer vi också att prata om miljö och hållbarhet. Du behöver inte ha några förkunskaper bara tycka att det roligt att vara i köket.

Varje dag äter vi gemensam lunch och avslutar med mellanmål. Vi får också besök av bönder och råvaruproducenter för att lära oss mer om råvaror och möjlighet att provsmaka kvalitetsråvaror.

Veckan avslutas med en härlig festlunch dit familjen och vänner självklart är välkomna (till självkostnads pris).

Aktiviteten sker i samarbete med Höganäs kommun

När: 27 juni – 1 juli kl 9:00 – 14:30. Åldersgrupp 9-11 år. (Fullt, kölista finns)

 4 juli – 8 juli kl 9:00 – 14:30. Åldersgrupp 12-14 år. (Fullt, kölista finns)

Var: Lerbergskolans hemkunskapssal

Antal: 12 barn per tillfälle

Pris: 1000:- (ex lunch för inbjuden familj och vänner på avslutningslunchen)

Anmälan: Malin Broman, 0730-791855 eller malin@malinbroman.se

IMG_8400 IMG_8357IMG_0072

Helsingborgs Dagsblads artikel om Gastrokollo

Smakminnet är ett av de starkaste minne vi har. Dofter och smaker vi känner som vuxna väcker ofta upplevelser från barndom, speciella tillfällen, viktiga personer i ens liv eller resor. Extra viktigt är det då att vi låter våra barn smaka på naturlig, äkta och vällagad mat och att själva få lära sig laga enkel mat från grunden. Lika viktig är de att ge dem ett självförtroende i köket, våga experimentera i köket. Jag märker tydligt hur just ”att inte våga” hoppa över en ingrediens eller inte känna igen en ingrediens gör att många inte vågar laga ett recept, utan lagar det gamla vanliga. Därför är viktigt att vi gör matlagningen rolig och nyfiken från första stund. Därför håller vi i kockkollo i sommar.