Välkommen till Malins matvärld: Kunskap, inspiration och upplevelser

”Matlagning ska vara roligt, utan pekpinnar. Och med rätt kunskap vågar du vara kreativ och experimentera själv”

Om företaget

Företaget Malin Broman ägs och drivs av kocken och matskribenten Malin Broman och erbjuder matlagningskurser för barn, familjer och vuxna, projektledning av events, inspirationsföreläsningar, matvandringar samt produktion av redaktionellt material.

Malin Broman är utbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och arbetade som bland annat hemkunskapslärare och på olika restauranger innan hon erbjöds posten som köksmästare för Universeum, med ansvar för allt från kaféer till skräddarsydda banketter för upp till 400 gäster. Efter flytt till Helsingborg 2006 började Malin frilansa som receptkreatör och skribent för Mat & Vänner. 2008 blev hon chefredaktör för välrenommerade matmagasinet. Efter sju år blev saknaden efter fler direkta möten med människor och längtan efter nya projekt för stark, och Malin startade företaget Malin Broman våren 2015. Hon är verksam i nordvästra Skåne med Höganäs som utgångspunkt.

Filosofi

Privat har Malin två barn, två och fem år gamla. De är en bidragande orsak till hennes passion att inspirera barn och barnfamiljer i köket – liksom vuxna.

– Matlagning ska vara roligt, utan pekpinnar. Och med rätt kunskap vågar du vara kreativ och experimentera själv, säger Malin.

Att skapa upplevelser kring mat är en av hennes passioner. Det kan vara i form av halvdags-cykelturer tillsammans på Kullahalvön eller genom att sätta guldkant på vardagen – som är en annan av hennes populära kurser.

– Det behövs mycket lite för att inspirera och lyfta matlagningen några snäpp. Och med några enkla tips kan alla duka vackert så att gästerna känner sig extra välkomna. Eller bara skapa festlig njutning tillsammans med familj.

Artikel ur Hallå Höganäs/Helsingborgs Dagblad