Första gastronomiska cykelturen genom Kullabygden avslutades med 4-rätters lunch på havsängen i Arild på råvaror från Kullabygden. Vill du följa med läs mer på Smaka på Kullabygden. Eller ringa Malin, 0730 79 18 55

IMG_7976

Första besöket gjorde vi på Ellagården som i år började med att odlar helt obesprutade jordgubbar och hallon.

Jordgubbar från Ellagården.
Jordgubbar från Ellagården.

 

Näst stopp blev hos familjen Ward som driver Lindegården som odlar allt i från rotselleri och potatis till lök, zucchini, vitlök, jordgubbar, betor – gula, polka och röda, dill, svartkål, spetskål, jordärtskockor för att bara nämna några.

Håkan Ward på Lindegården berättar om gården.
Håkan Ward på Lindegården berättar om gården.

Sedan fortsatte vi till Holy Smoke där vi inte bara träffade Johan Fritzell som berättade om Holy Smoke utan också Alex charkuteri som bjöd på salami, Höganäs Bryggeri som bjöd på Folköl 3,5% och Mark Wilcox som berättade om Chiligaraget där de odlar en mängd olika chilisorter, örter och grönsaker.

Johan Fritzell Holy Smoke
Johan Fritzell Holy Smoke
Ett urval från Chiligaraget.
Ett urval från Chiligaraget.

Sista stoppet gjorde vi hos Ingemar Bengtsson på Brunnby Boställe. De har nötdjur som är ute på bete från april till november, riktiga utegrisar och lamm.

Ingemar Bengtsson från Brunnby Boställe
Ingemar Bengtsson från Brunnby Boställe

Lunchen dukades upp i Arild med utsikt över havet och började med charkuterier från Brunnby Boställe, salami från Alex charkuteri, tomater från Vikentomater och bröd från Saluhallen i Höganäs.

Till förrätt serverades en sallad med betor, dill och syrad lök från Lindegården. Jordgubbar från Ellagården och chili från Chiligaraget. IMG_7987

Till varmrätt, lades utegris från Brunnby boställe, brisket från Holy Smoke. Lökar, vitlök och potatis från Lindegården samt rödbetor som glacerades i smör.

IMG_7990

Som avslutning serverades jordgubbar och hallon från Ellagården som kompott, kräm och färska med sötad gräddfil, mazarin samt chokladmynta från Chiligaraget.

IMG_7993